Archetypy energií domova

Jaký energetický archetyp je tvůj domov a místo, kde bydlíš?

Udělej si jednoduchý kvíz a zjisti to. Sedí ve tvém domově žába na rameni? Rozlézají se po tvém domově šváby, kteří berou všechnu energii? Nebo tvůj osobní prostor hlídá silný hroch či pilná a věrná včela? Může tu také velet smečka vlků s jasnými pravidly nebo vlk samotář.  

Pochop energie ve svém domově zase o kousíček víc. Energetické archetypy jsou další kousek do skládačky k poznání energií ve tvém domově. 

5 hlavních energetických archetypů - včela, hroch, vlk, žába, šváb.
2 stínové archetypy - komár, aligátor

Včela

Hroch

Vlk

Žába

Šváb

Včela

Popis Včely:

Včela je jemná a silná bytost. Včela je hodně propojená s energií země i vesmíru.

Archetyp energie domova Včela opečovává své spirituální místo s láskou a velkou věrností k místu. Včela si je dobře vědoma svých kvalit. Včela dobře ví, jak s energií země pracovat a jak jí léčit a využívat ve svůj prospěch. Má okolo sebe spoustu dalších bytostí, které jí pomáhají o místo pečovat. A to nejen další včelky, ale také si ráda volá skřítky, ochránce, zvířata, bytosti rostlin, různé další bytosti.

Občas bývá vnímána okolím jako „mimoňka“. Pak je toto místo označeno za „jiné, divné“. Včela miluje tanec, zpěv, autentický projev, mumraj. Své obyvatele podporuje ve svém autentickém projevu. Svým obyvatelům pomáhá se spojením na energii země i vesmíru.

Včela podporuje kreativitu, originalitu, jedinečnost. Pokud je v rovnováze a dostává to, co chce, tak to bývá velmi podporujícím místem.

Její hlavní záměr je mít láskyplní prostor napojený na energii země a vesmíru.

Včela je sice jemná, ale je rychlá a ostražitá. Svůj prostor si střeží, nenechá si svůj láskyplný ráj narušit nějakým hnojem. Když cítí narušitele, stává se z ní nemilosrdná až drsná včela s extra ostrým žihadlem. Někdy dokáže být ale pěkná mrcha. Vybírá si, koho do svého prostoru pustí a koho zažene.

Ale pozor 😉

Včela má tendenci si tvořit své vlastní světy. Svá vlastní pravidla a řády. Pokud o ní není pečováno podle jejích představ nebo nedostává to, co chce, tak se často vychýlí do nerovnováhy. Včela má tendence létat a nebýt dostatečně ukotvená, uzemněná v čase ani prostoru. Přebírá emoce ostatních lidí, bytostí, návštěvníků. Včela dokáže být nesmlouvavá, hlavně proto, aby dostala co chce a aby opět nastolila řád, jemnost a dostala zpět svůj svět.

Doporučuji prostor dostatečně uzemňovat!

S tím ti může pomoct jednoduchá vizualizace – TĚŽÍTKO PROSTORU

 

Pokud je včela v nerovnováze, může se z ní stát KOMÁR – stínový archetyp.

 

Popis komára:

Často si ulétává do jiných světů a fantazií. Což není žádoucí pro pohodu, klid a jistotu doma. Chybí tu pevnost v rozhodování, prostor není ukotvení a můžeš mít pocit, že nic nemůžeš najít, že nic nestíháš, že nejsi uzemněná. Domov není energeticky ukotvený v zemi. Komár je sebestředný, vzteká se, chce víc a víc pozornosti. Nepříjemně bzučí a vyvolává paniku, strach, vztek, nejistotu.

Přebírá cizí energie, nasává je!!

Což znamená, že pokud přijde na návštěvu někdo s traumatem, strachem, naštvaný, radostný … s jakoukoliv náladou – komár toto může přebírat do svého prostoru a dál předávat svým obyvatelům.

 

Typ, jak o Archetyp Včela pečovat:

  • Věnovat místu pozornost. Vytvoř si návyk, kdy budeš o svůj domov pečovat. Při úklidu si dej záměr, že ho čistíš i energeticky.
  • Pozdrav svůj domov, když přijdeš domů.
  • Ptej se svého domova, co potřebuje.
  • Udělej své včelce oltářík, zasaď jí květiny do zahrady, vytvoř pítko atd. Vytvoř pro sebe a svojí včelu hezký a hravý domov.

 

Chceš se kouknout na žihadlo včely nebo komára?

Chceš si promluvit s energiemi ve svém domově?

 

Pro více informací o Rozhovoru se srdcem domova tudy:

Hroch

Je tvůj archetyp energie domova Hroch?
 
Hroch je silné zvíře, které si nemilosrdně brání své teritorium, své území. Přirozeně budí respekt u ostatních bytostí. Hroch je silný a majetnický.
 
Hroch si velmi pečlivě vybírá koho k sobě pustí. Vybírá si naprosto všechno. Když už si do svého prostoru někoho pustí, tak by pro něj umřel.
 
Dupe, chrochtá, dělá rámus, ale dokáže být i velmi tichý. Bubáky nemilosrdně drtí.
 
Je mu jedno, co si o něm myslí ostatní. Dělá si co chce. Neřeší ostatní, nepřebírá emoce ostatních. Neřeší, jestli je něco vhodné nebo ne. jde si svou vlastní cestou. tvoří si svá pravidla ve svém domově.
 
Hroch si vezme to, co chce. Pokud se mu ve svém prostoru něco nelíbí, nekompromisně to ze svého prostoru vypudí. Na druhou stranu, pokud hroch něco chce (doplňky, rekonstrukce, obměnu, jinou barvu …), tak nepřestane (prudit) dokud to nedostane.
 
Pokud je energie hrocha v nerovnováze může se z jeho hradu stát zatuchlý rybníček, kam nikoho nepustí. Bude kopat a kousat a nenechá si ani ublížit, ale ani pomoct.
 
 
NA CO SI DÁT POZOR?
Všímejte si, aby energie proudila všemi směry. Věnujte pozornost tomu, aby vaše místo bylo propojené se zemí, vesmírem a dobře ukotvené. Pokud bude energie cirkulovat pouze doma a nebude přicházet nová, čerstvá a odcházet nepotřebná, může se také pomalu zastavit úplně.
 
 

POKUD JE PŘÍLIŠ V NEROVNOVÁZE A TOK ENERGIE SE ZASTAVÍ, MŮŽE SE Z HROCHA STÁT ALIGÁTOR – STÍNOVÝ ARCHETYP.

 
Aligátor – stínový archetyp.
Aligátor žije ve svém bahnitém nehybném močálu. Číhá a topí v močálu dušičky. Nerozlišuje dobré a špatné energie – útočí na všechny. Aligátor se z hrocha mění nenápadně. Část po části, vrstva za vrstvou. Problém je v tom, že se energie nehýbe, začíná se kazit až se z místa stene smrdutá bažina s aligátorem v bahně.
 
Můžeš pociťovat únavu až paralýzu. Bolesti na hlavy, žádné nápady na nové projekty, naštvanost, nechuť do čehokoliv. Pokud z domova odejdeš a toto všechno přestane – je to problém místa, pak doporučuji zbystřit a energie v prostoru domova řešit.
Aligátor přežije v mrazu i v těch nejtvrdších podmínkách.
 
 

TYP, JAK O ARCHETYP HROCH PEČOVAT:

Nauč se místu naslouchat. Jakmile se to naučíš, bude ti dávat jasně najevo, co potřebuje a co změnit. Tvůj domov je hodně energeticky silné místo. Využij to. Nakloň si tuto energii pro sebe, podnikání, rodinu, svůj život. Využij tuto energii k tvoření, manifestování.
Jak? Pravidelně čisti prostor – fyzicky i energeticky. Buď svá! Co si o tobě myslí ostatní odhoď mimo domov.
 
S pravidelným čistění energií ti můžu pomoct – energetický house keeping
 
CHCETE SE KOUKNOUT NA CHLUP HROCHOVI NEBO ALIGÁTOROVI?
CHCETE SI PROMLUVIT S ENERGIEMI VE SVÉM DOMOVĚ?

 

 

Pro více informací o Rozhovoru se srdcem domova tudy:

Vlk

Je tvůj archetyp energie domova Vlk?
 

Vlk žije ve smečce, ve které je alfa vlk (energetické srdce domova), který je vůdce celé smečky.

Smečka – celý prostor i jednotlivé pokoje.

Alfa vlk – je energetické centrum v prostoru.

Smeček ( energetických okruhů) v prostoru může být víc, ale v každé smečce je jedna alfa. Tedy v každém energetickém okruhu je jedno energetické centrum. Smečky spolu můžou komunikovat, můžou si pomáhat a dotovat energií.

Smečky se mohou také přetahovat o energii, prát se mezi sebou, brát si potravu.

Každé energetické centrum (alfa vlk) si zabere svůj prostor. Jasně si vytyčí své území. Jasně rozdělené pokoje, které čerpají ze svého energetického centra.

Vlci (místnosti) dokonale komunikují mezi sebou. Jsou napojené na alfu – na energetické srdce domova. Vlci ve smečce mají rozdělené úkoly, funkce a dohromady fungují jako tým.

Domov může také vykazovat znaky vlka samotáře – jeden energetický uzel, který je trochu mimo dění ostatních vlků (místností).

 

Ale pozor 😉

Není ideální mít doma víc center, které spolu nespolupracují. Může to mít za následek různá nedorozumění, hádky, neshody, nepochopení atd.

Doporučila bych energetická centra propojit. Zjistit proč jich je víc, co se za tím skrývá a pokud nespolupracují, tak je usmířit.

 

Typ, jak o Archetyp Vlk pečovat:

Věnuj pozornost sjednocení místností. Můžete mít domov rozdělen do více energetických systémů a to může vyvolávat nedorozumění, hádky, spory, nepochopení atd.

Jak sjednotit?

Zjistit příčinu a usmířit. (Toto řeším ve své službě Rozhovor se srdcem domova). Doporučuji využít sílu kamenů, společných fotek, společných vzpomínek atd. Dejte tyto předměty do jednotlivých místností a točte je po domově. Střídejte je v jednotlivých místnostech.

 

Archetyp Vlk nemá stínový archetyp. Pokud je v nerovnováze, tak je v prostoru více vlků.

 

Doporučila bych ti najít příčinu rozdělení energií. Najít z jakého důvodu prostor nefunguje jako celek.

Často to bývá způsobeno značkou, slibem či příběhem, který tu je ukryt. (Např. rozhádaní členové rodiny, spory o majetek, nedodržení úmluvy atd…)

Tyto příběhy odrývá, rozvazuje a napravuje Rozhovor se srdcem domova.

 

Chceš nakouknout do vlčího doupěte? a promluvit si s energiemi ve svém domově?


 

Pro více informací o Rozhovoru se srdcem domova tudy:

Žába

Je tvůj archetyp energie domova Žába?
 

Ufff …. cítíš tu deku? Cítíš tu tíhu?

Žába ráda sedí na prameni. A to nechceš.

Žába energetické centrum ucpe a propustí jen minimum a nebo žádnou energii. Ucpe proud energie. Do prostoru přes ní neprojde skoro nic. Přestane plynout inspirace, jakákoliv hojnost je okamžitě zablokovaná. Prostor začne být zatuchlý, bez pohybu.

Žába zpomaluje pohyb. Žába tvoří jedovaté bubliny a do nich obalí inspirace, nápady, chuť něco tvořit. Postupem času všechno v bublině otráví a obsah bubliny zmizí. Zůstane jen pachuť.

Žába energeticky vyčerpává prostor. Ochromuje ho, zamořuje.

Čeho si všímat?

Cítíte zde únavu. Nechce se vám dlouhodobě nic dělat. Může zamořovat prostor a vypouštět jedovaté pomlouvačné, lenivé či škodolibé bubliny.

 

Co s žábou dělat?

Žábu z energetického pramene vyžeň, i ze svého domova. Žába na prameni tě brzdí v posunu. Zamořuje prostor. Brzdí tě od hojnosti.

Doporučuji žábu odebrat a pečlivě hloubkově vyčistit prostor od bublin.

Pravidelně větrej. Někdy je žába tak zakořeněná a tak hluboko, že klasické energetické čištění nepomáhá. Je důležité jít po počátku. Jaké přesvědčení či událost žábu drží ve tvém domově? Když toto rozklíčuješ, žáby se zbavíš. Pokud ti to samotné nejde – doporučuji si někoho najít.

Proto ti nabízím Rozhovor se srdcem domova, a pokud sis srdcem už prošla, tak ho můžeš renovovat energetickým house keepingem.

Chceš pomoct vyhnat žábu na prameni? a promluvit si s energiemi ve svém domově?


 

Pro více informací o Rozhovoru se srdcem domova tudy:

Šváb

Je tvůj archetyp energie domova Šváb?
 

Brr ….

„Uklidím, ale není to stejně vidět ani cítit. Kousek tady a kousek támhle, ale už nemám sílu a chuť cokoliv dál řešit, protože to tu stejně nemá smysl.“

 

„Svůj domov pravidelně energeticky čistím, ale nevidím rozdíl. Stejně mi tu není dobře. Cítím tu strach, hádáme se tu, lezou mi sem bubáci. Už nevím, co s tím prostorem dělat.“

 

Šváb je absolutní požírač veškeré energie!!

Požírač inspirace, akce, nápadů atd. Tvoří chaos, hádky, únavu, vztek. Rychle se množí a rychle zamoří prostor.

Objevuje se v dlouho nečištěných prostorách. Nečištěných hlavně energeticky (i když i fyzicky).

Šváby lákají značky, sliby a přísahy, které jsou v místě domova. Proto se vrací na toto místo i když prostor energeticky pročistíte. Pokud tuto značku či slib neodstraníte, dostáváte se do nekonečného kolečka energetického čištění.

 

Čeho si všímat?

Nadchnete se pro nějakou akci, nápad, ale rychle vyprchá. Přijde inspirace a během lusknutí prstu je pryč. Je to neustálé přetahování o cokoliv. Každá změna v prostoru trvá nekonečně dlouho. Přijdete domů nadšení s dobrou náladou a během chviličky sedíte na gauči a nic se vám nechce.

Prostor tě doslova vysává. Prostor ti bere veškerou energii!

 

Co se švábem dělat?

Důkladně pročistěte prostor. Doporučuji pravidelné kontroly a čištění prostoru. Tady není čas na dlouhé čekání a rozmýšlení se co s tím. U švába je důležité udělat hloubkovou očistu. Pročistit i v energetických hlubinách.

Deratizujte! Hned!


 

Pro více informací o Rozhovoru se srdcem domova tudy: